31 DECEMBER

Hej och hå, sista dagen på året. Hela året har gått så sjuuuuuukt fort och nu är jag också halfway done här i Oakdale. Känns lite knäppt. Inatt hade jag nog världens verkligaste dröm att jag var hemma och satt i ett klassrum på Norra Real med SSP9 och kände mig så hemma. Vi hade latin (bahhhh) och även fast jag kände mig så hemma så hade jag gråten i halsen hela tiden eftersom jag ville åka tillbaka till Cali..... jag trodde på riktigt att jag va hemma men sen så vaknade jag. Det har ialfall varit ett bra år men jag hoppas nästa blir snäppet bättre.

Nu har jag precis vaknat, 12.40... och ska väl upp och duscha och sånt där. Idag är det ju nyårsafton så vi får se va kul som händer ikväll! Ni får ju nytt år typ 9 timmar innan mig så ha så kul ikväll, typ 2 timmar kvar!

Inte så mycket mer att säga just nu, jag saknar er så myckettttt.




Hailey, Lindsay, Josefin (svennnnsk) och jag.

GOOTTTTT NYTTT ÅR!!!

15 DECEMBER

Heeeej.

Är på riktigt bra humör och har äntligen tagit itu med min stökiga garderob. Visst är det skoj med en walk-in-closet men det innebär också golvyta att slänga alla kläder på...

Idag har varit en lite jobbig dag eftersom vi startade våra finals idag. För er som inte vet så är det slutproven som täcker allt vi jobbat med sen augusti. Lite tuffft att komma ihåg bara. Idag klockan 7.40-9.40 så tog jag psykologiprovet och fick 152/170 vilket väl är helt okej, inte helt nöjd men men. Från 9.55-11.55 tog jag engelskaprovet vilket var snäppppet svårare.
På tal om engelska så hade jag ju min debatt förra veckan. Jag och en annan tjej debatterade mot två andra tjejer om laglig ålder för att köpa och konsumera alkohol i 20 minuter och jag trodde jag skulle svimma när jag stod där uppe. I Sverige är jag aldrig nervös för att gå upp framför klassen och redovisa men det är en annan sak när det är på engelska och du måste formulera dig perfekt för att få fram din åsikt. Hur som helst så gick det hur bra som helst och vi fick reda på dagen efter att vi vann! Sen fick klassen också rösta fram dom två bästa debatterarna i klassen och jag blev en av dom. Knäpppt.

Imorgon är det dags för finals i aerobics och art vilket kommer bli en lite enklare dag än idag och fredagen som kommer. Fredagen är läskig då jag U.S. History (fattar ingenting) och AP Government. Jag ska också transferra ut från min aerobics klass och gå in som T.A (Teacher Assisant) i ytterligare en art-klass. KALAS!

Två dagar kvar sen jullov, äntligen. På lördag kommer mina "bröder" hem och är hemma över julen också, kul kul.

Nu måste jag sova! Godnattttt.



Gammal bild från Halloween, Dustyn, Jag och Daniel

8 DECEMBER

Tänkte svara på en fråga jag fick för ett tag sen, glömde helt bort! Men här kommer den.

Postat av: undraren

jag ska åka till usa och plugga ett år , och ja undrar ifall du bor med någon mer än din värdefamilj, alltså en annan student ?
sen undrar jag ifall du hade carlifornia som första handsval och när du sökte ?
tack på förhand !!:)

Svar:

Rääääättt val, alla borde åka. Vart i usa? Eller du kanske inte vet än?
Nej jag bor som ensam utbytesstudent men har "syskon" i familjen, 2 systrar och 2 bröder. När jag ansökte så kryssade jag i att jag kunde bo med en annan student men så blev det inte. Jag känner de som bor med annan student och det verkar va minst lika roligt, om man kommer överrens det vill säga, haha. Det enda man inte vill är att ha någon från samma land, för då tappar man engelskan varje varje dag.
Ja, eller när jag sökte så kunde man inte välja stater. Man hade 6 områdesval vilket va västkust, östkust, söder osv osv. och jag valde västkusten vilket mestadels är Californien. MEN, min syster åkte för två år sedan och sa att det inte var så många som hamnade i Californien för det var dit alla ville så jag ringde och bytte till östkusten för att inte hamna i mitten någonstans. Jag vet inte om dom registrerade mitt byte men på något sätt hamnade jag i Californien ändå och jag klagar inte!! Världens känsla när dom ringer och berättar vart man ska bo, jag svimmade nästan. Hopppppas du fick lite svar.


5 DECEMBER

Fortfarande stört att det redan är december. Imorgon är det exakt 6 månader till min beräknade hemresa... bläk. Oakdale börjar bli kallt, det är nog runt 10 grader nu vilket jag tycker är svinkallt (jag vet att jag har blivit bortskämd med värme) och alla juldekorationer har börjat. Vårat hus är redan pyntat men mer ska upp och nu är det bara två veckor kvar i skolan.
Helgen har varit lugn. I fredags efter skolan åkte jag, Hailey och Marieke till vårt hus och hängde ett tag och julpyntade i väntan på att Lindsay skulle bli klar i skolan. När hon va klar kom hom och plockade upp oss och vi åkte till the Malllll och kom inte därifrån förrän strax innan 10. Haha streesssssss.

När vi kom hem så va vi så trötta och orkade inte göra något utan vi hängde med Hailey och Spencer till midnatt och sen gick jag och la mig strax efter, helt slut. Sov till 12 dagen efter och sen var jag tvungen att masa mig upp och hoppa i duschen för att göra mig iordning inför att åka heeeeela vägen till Sacramento State för att titta på the football game. Haha lång resa dit men tillslut hittade vi fram. Lagom till vi skulle gå in på det stora stadiumet så började det regna men redo som vi var så tog vi upp våra paraplyn och satte på oss luvorna. Äntligen började det och vi var bra ibörjan men tyvärr vann vi inte... Trist men dom gick längre än någon någonsin trott så vi va inte allt för ledsna. Lång resa hem och när vi kom hem så åt jag och Hay och sen somnade vi.

Idag vaknade jag vid 11 och gick upp för att skypa. Skypade väl halva dagen fram tills jag tyvärr va tvungen att slita mig... Vi skulle på julkalas med vänner. Det va trevligt och nu är jag hemma och ska göra lite läxor..

Som sagt, lugn helg och jag hoppas att veckan går fort! Vill ha jullov snart.

Lägger in lite mix på bilder. Godnattt världen



Jag och gullegullekatten



Hailey och jag. Hon fyller 18 år imorgon förresten... har fixat jättefin present. Ni får se sen



Brody och jag, världens gulligaste unge



Haha, gosssssh



GODNATT

2 DECEMBER

GE MIG ETT K, 

GE MIG ETT A

GE MIG ETT S

GE MIG ETT S

Ge mig ett jag är kasssss på att skriva. Jag som va så duktig i början.. Det har hänt för mycket för att kunna komma ihåg det också. Har iallfall hunnit med Mexico vilket var sjukt roligt! Trist att det är över nu bara... Lite halvtrist att gå från att hänga på stranden till att sitta och frysa en i skolbänk i ett 10 gradigt Oakdale igen. Oh well, jag hatar att det börjar bli kallt men ser så mycket fram emot jullovet, haha vill ut ur skolan. Innan det efterlängtade lovet kommer har vi däremot alla finals, SÅDÄR kul.

Har längtat ganska mycket hem på sistone men allt är bra, har bara en svacka tror jag. Jag önskar att någon kunde ge mig en smäll varje gång jag sitter och tittar på en massa gamla bilder från hemma, det gör ju ingenting bättre precis. Får mig bara att inse hur bra människor jag har där hemma och hur mycket jag saknar dom. Bara 6 månader kvar nu ungefär.. Vet inte om det är en bra eller dålig sak. Förstår fortfarande inte hur jag någonsin ska kunna lämna det här stället.

Snart är det äntligen helg och jag känner att det kommer bli en väldigt lugn helg eftersom jag har varit dödstrött hela veckan. Imorgon efter skolan ska jag och Lindsay till the Mall och jag ska leta födelsedagspresent till min värdsyster och även julklappar och födelsedagspresenter att skicka hem till min familj. Jag tror jag måste köpa lite kläder för att klara den här kylan också, det är svinkallt. Lite kul att jag egentligen är van vid 15- den här tiden på året i Sverige men att jag klagar när jag har 25 grader varmare än det. Haha jobbigt.



OAKDALE, cowboy capital of the world.. (hahaha, nja)

På lördag ska vi åka heeeela vägen bort till Sac State för att titta på vad som kommer att bli mitt allra sista footballgame kanske någonsin... Vi är i final och vinner vi på lördag vinner vi divisionen. They betttter win.

Söndag är nog nått jultjofffs, skoj skoj skoj. Idag har vi plockat ner typ 30 kartonger juldekorationer så snart lär huset va redo för jul. Inte länge kvar till lovet, nästa vecka med en halvdag och veckan därefter med tre halvdagar och sen är vi out för 3 veckor, SKÖNT.

Hur som haver havet, jag ska nog sova nu. Ladda för heeeeeeelg!



Mexiicooo. Godnatt


RSS 2.0