30 AUGUSTI

Måndag igen efter en helg i Napa. Bra men kall helg, frös halvt ihjäl första dagen vilket verkar vara ett tecken på att jag blivit bortskämd med värme dom senaste veckorna... Vi åkte i princip direkt efter skolan i fredags efter att ha packat ihop alla grejer. Det tog runt 3 timmar att bila upp men som vanligt när jag åker bil så sov jag, skönt det iallfall. Vi kom fram till hotellet vid 6 någongång och lastade ur alla sakerna i rummen, jag, Hailey och Bry hade ett rum där ingenting funkade haha. Tyvärr missade vi första football-matchen.... buhu. Vi vann tydligen stort iallfall. Jaja, vi satte på oss lite varmare kläder eftersom det var så kallt (inte jämfört med er kanske men) och gick ut och åt på en italiensk resturang.
Vi va trötta så vi gick hemåt efter vi ätit och tittade på film och gick och la oss ganska tidigt för att gå upp vid 8.30 morgonen efter. Vi åkte till första matchen som dom vann och spelade nästa match ett tag efter och även den vann dom, jag är så sjukt sugen på att spela. Mitt mål, en månad sen är jag där.

Iallfall, på kvällen så åt vi i laget, nästan alla, middag tillsammans. Alla tjejer i laget är jättegulliga så det var trevligt. Jag, Hailey och Bry gick mot vårat hotell men stannade vid någon utepjäs, lite ballt faktiskt. Vi såg klart på den och gick sedan hem och hängde lite innan vi gick och la oss.
Upp 9 dagen efter för att åka och äta frukost på ett mexicanskt ställe, HUR gott som helst. Jag äter mexicansk mat ungefär hela tiden och det är så sjukt gott, kan knappt vänta till vi åker till Mexico!!

Hursomhelst, innan matchen som var 12.30 var vi och shoppade på Target och jag hittade riktigt fina grejer faktiskt, nu klarar jag mig nog ett tag. Saknar min garderob hemma... jag har ju inget att sätta på mig. Vi åkte och tittade på matchen som slutade oavgjord men som ändå gjorde att dom gick vidare till final. Vi åkte till en outlet mellan matcherna och jag köpte bla en jeansjacka (SAKNAR NÄMLIGEN DEN DÄR HEMMA MINA KÄRA SYSTRAR) eftersom det börjar bli lite kallare. Brrrrrra grejer.

Finalen då, dom spelade bra men tyvärr fick dom ett mål i baken och därmed förlorade dom med 1-0... Tråkigt men jag är imponerad alltså, dom är riktigt duktiga.

Efter matchen var det bara att sätta sig i bilen och börja resan hemåt. Vi kom hem runt 9.30 efter att ha stannat och ätit på In-N-Out vilket var stället där jag åt min första måltid i CA för ungefär en månad sen. Jag har redan varit iväg en månad, det har gått väldigt väldigt fort. Det går nästan lite för fort.

Nu sitter jag här och kom hem från gymmet för en stund sen, duktigt. Fastnade framför filmen när jag cyklade idag igen haha. Ikväll måste jag göra massa läxor..... Hade två prov idag också men det gick ganska bra! Mycket lättare nu.

Lägger lite blandade bilder från fredagen och helgen!


 
Framsidan av min tröja, Seniors 2011



Baksidan av tröjan, Sweedie. OHS (Oakdale High School) och en hästsko eftersom vi är Oakdale Mustangs och har en häst som symbol.



Hailey och Jag i skolan



Cheerleaders på rallyt



Bry och Hailey med sina tröjor



Napa!



Match



Brooodiiiii, världens sötaste unge



Den tyska utbytesstudenten, Marieke, som inte ville vara med på bild men det fick hon ändå vara



Shoppppping.

Nu måste jag göra något annat, hejhejhejhejhejdå


26 AUGUSTI

Idag har varit braaaaaaaaaaaaa. Gick i skolan, efter åkte vi och köpte glass, åkte till gymmet och va riktigt duktig där faktiskt. Efteråt hänge jag lite hemma innan Jordan knackade på min dörr och hämtade upp mig för att åka till K-Mart för att handla tröjor och färg. Vi fixade tröjor inför alla rallyn med sprayfärg och mallar, dom blev balla! Nu ska jag sova men jag lägger in bilder från ikväll, mer bilder kommer imorgon från själva rallyt. Och nej, jag pratar inte om bil-rallyn.



Seniors!



Bry, Jordan, Hailey



Spray spray spray



Slitit jobb



Hailey, Jenna och Jag. "Systrarna"



Sweedie är mitt nya nickname. Sweetie + Swede = Sweedie
I guld också. Rött och guld är skolans färger.

Lägger upp bilder på den färdiga tröjan imorgon plus lite annat. Godnatt puss puss puss.

25 AUGUSTI

Dagarna går så fort och nu är det bara torsdag och sen är det fredag! På fredag åker jag till Napa och det ska bli så kul. Alla tre utbytesstudenter har värdsyskon som spelar fotboll och därför kommer alla tre att åka dit eftersom det är med fotbollslaget haha.

Idag då, idag har jag varit i skolan. Som om det vore något nytt. Det börjar gå lättare och det som för två veckor sen kändes helt omöjligt börjar kännas bra, jag klarar det här. Psykologi, Engelska, Aerobics, Visual Arts (som förövrigt är det roligaste ämnet) och sen ringde det ut för lunch. Samma rush varje dag då alla seniors ska ut på parkeringen och försöka komma iväg först för att slippa hamna i köer. Vid lunch åkte jag, Hailey, Clayton och Gino och åt på ett mexicanskt ställe och det va gott. Eftersom vi har off-campus lunch så blir det gott varje dag, inte det nyttigaste kanske, men gott iallfall. Förresten så gymmade jag hårt idag så då får jag äta onyttig mat. Jag körde massa rehab och cykel och snart ska väl mitt knä funka igen. Ont i hjärtat för Jossans skull som drog av sitt några månader innan mig och nu drog hon av andra. Livet är så orättvist.

Iallfall, innan jag åkte till gymmet så solade jag och badade i poolen. Idag va lika varmt som igår och det är helt helt sjukt. Som tur är ska det bli svalare imorgon, bara 32-35 grader.. BARA.

Ikväll har jag suttit och skrivit på min Autobiography och den blev helt okej tycker jag, det är svårt att skriva så formell engelska när jag inte ens kan skriva formellt på det här språket. Nu är klockan strax efter halv elva och jag ska sova, hur trött som helst. Mår iallfall bättre nu och har knappt hostat på hela dagen! Skönt.

Har inga nya bilder så det får bli en gammal.



Saknar dig bästabästa

Godnatt




24 AUGUSTI

AHHHH. Värmeslag. Idag har det varit/är upp emot 103-105 grader farenheit vilket motsvarar 40-41 grader. Det här är deras normala temperatur under somrarna men den här sommaren har varit "kall" enligt dem då det varit typ 90 farenheit, alltså ca 32 grader celcius. Jag skämtar inte när jag säger att det är för varmt för att vara ute och att sätta sig i bilen efter en dag när bilen stått i solen är ju usch, man kokar. Nu längtar jag efter lite kyla, konstig det där. När det är kallt vill man ha varmt och tvärtom.

Igår var jag iallfall hos doktorn och kollade vad det va för fel på mig. Skönt besök där jag fick reda på att jag hade feber och tydligen luftrörskatarr!! Det är lite sjukt hur dyrt det är med sjukvård, bara det 10 minuter långa besöket för att bara få reda på vad jag har kostade runt 50 dollar vilket är ca 350 kronor. Sen medicinen på det va 55 dollar till, runt 400 kronor. Om jag inte blir frisk nu så vet jag inte vad! Fick iallafall antibiotika så hoppas på att det blir bra nu.

Idag har jag alltså gått i skolan och det va som dom flesta dagarna, ganska bra. Dagarna går däremot FORT även fast vi har samma schema varje dag. Jag har också träffat den tyska tjejen som också är utbytesstudent och vi har psykologi tillsammans! Vi ska göra vårt experiment tillsammans så vi får se hur det blir.
Efter skolan åkte vi hem och va här ett tag innan jag, Hailey, Karen (min värdmamma) och lilla Brody åkte iväg för att köpa glass. Sen åkte vi hem igen och en stund efter åkte jag och Karen och köpte skoooor, mina fötter brinner i mina converse. Fick bli tre par flip-flops! Sen åkte vi och handlade mat.

Nu gör jag lite läxor och tar det lite lugnt, laddar för middagen. Har U.S. History-test på fredag...... he he he. Jag vet inte riktigt hur det går va. Gör mitt bästa, kan inte göra mer än så.

Lägger lite bilder på lite olika saker också!



Mitt fina rum



U.S. History, sysselsättning just nu



HJÄRTA



Sko-shopping. Allihopa för 15 dollar, typ 100 kronor

Lite från idag, hoppas alla ni i Sverige har det bra för det har jag.

HEJ

23 AUGUSTI



Jag och Gino



Jag, Jenna och Jordan



Jag, Jenna och Jordan igen

Skriver snart ett inlägg ockå!

22 AUGUSTI

Söndag igen efter en rolig helg trots min konstanta hosta, usch. Börjar misstänka att det är allergi eller något för den vill inte ge sig..

Iallafall, på fredagen efter skolan så åkte vi till gymmet och jag rehabade lite. När mina värdsystrar motionscyklade kollade jag på film. Dom har liksom ett rum med massa cyklar och en stor skärm så att det är som en bio, haha. Blev helt insatt i filmen så jag ville inte gå därifrån :( Jag var iallfall tvungen att slita mig och gå ut till bilen och så åkte vi hem, sov lite, duschade, åt kinamat och sen åkte vi till mitt första football-game! Jag förstod ingenting men häftigt var det iallfall. Efter det åkte vi, massa tjejer till Timmy på var där under kvällen och va där med lite andra människor och sov sedan hos tvillingarna. Kelsey och Cassandra, så grrrryma tjejer det där.
Vi gick upp ganska tidigt och åkte hemåt för att egentligen bara vända för att åka på pancake-breakfast på skolan. Där fick jag även träffa den nya utbytesstudenten från Danmark som ska gå på skolan hon med, trevligt trevligt. Jag tror att det ska komma en till tjej från Tyskland också! FEST.

På eftermiddagen gjorde vi inte mycket, tog det mest lugnt. På kvällen åkte vi till samma kille som vi var hos på fredagen och det var kul det med! Bra människor på det här stället som sagt. När vi kom hem runt 12 så satte vi oss och åt och åt och åt. Vi åt väl i ungefär 2 timmar och sen gick vi och la oss mätta och belåtna om inte annat.

Idag tog jag en riktig sovmorgon och tog det lugnt, gjorde lite läxor och tittade på tv. Jag tittade på My sister's keeper, sån fin film så jag dör! Jag badade lite i poolen och solade lite men otålig som jag är, gick jag in efter någon halvtimme och la mig här inne istället. Runt 6 så plockade tvillingarna upp mig i raggarkärran med världens bas och så åkte vi till glasstället där Hailey och Jenna jobbade och köpte glass. Så galet mycket god glass det finns här, jag vill aldrig åka hem. HIHI.

Senare så åkte vi och åt middag på Javi's, ett mexicanskt ställe som hade så goooooood mat. Min värdbror åker iväg till college imorgon så det här va hans sista kväll hemma. Känns förresten som att jag bara skriver om när jag äter.. men det är typ det jag gör här. Vi åt med en annan familj och det var trevligt! Efter det åkte vi och köpte glass, igen, men jag köpte ingen. Jag stod emot!!!!!! Bra.

Nu ligger jag i min säng och ska sova strax eftersom det är skola imorgon 07.40. Bara älskar den mysiga tiden! Helgerna går alldeles för fort här och nästa helg ska jag till Napa med fotbollslaget. Det ska bli kul, bara sett det på film hehehe.

Lägger in lite bilder från helgen!



Football!



Mer.



Det går ju inte att hoppa på en sån där. Killen som bodde där hade 1014 i rekord?? HUR?



Jenna, Jordan och jag



Jenna (värdsyster), jag och Jordan.

Nu ska jag sova, GODNATT

19 AUGUSTI

Jag är sämst på att blogga, vet inte vad jag ska skriva om. Nu har det väl ungefär kommit till det stadiet att det här börjar kännas som vardag, liknande rutiner varje dag. Jag trodde att det skulle kännas konstigt då, som: ska det va såhär i 9 månader till?
Men det gör jag inte. Trots att skolan fortfarande är lite krånglig så känns det okej. Det känns BRA.

Igår när jag vaknade mådde jag inte bra alls och med feber tvingades jag stanna hemma från skolan. Kvällen innan hade jag gått och lagt mig vid 10 och vaknade nästa morgon vid halv 7 och kände på en gång att jag inte skulle klara skolan den dagen, tog lite medicin och gick och la mig igen. Sov sov sov sov och sov till klockan var 3. Jag sov alltså ungefär 17 timmar i rad och då trodde jag ialllfall att jag skulle bli lite frisk men icke.

Idag mådde jag lite bättre och klarade av att gå till skolan imorse. Idag hade vi lektioner enligt ett sk. minimum-schedule vilket innebär att perioderna är korta och utan lunch med alla sex perioder i rad, slutar vi 11.40. När vi slutat så åkte jag, Hailey och Bry till Tacobell och lika gott som alltid, varför har vi inte det i Sverige????

Efter lunchen, som var väl behövd efter den "långa" skoldagen, åkte vi hem till Bry och degade lite i soffan någon minut innan vi åkte och spelade frisbeegolf, hoppade studsmatta och bara hängde lite med tre grabbbar. Det va så VARMT idag och när vi kom tillbaka till huset så hoppade jag i poolen och låg på en luftmadrass och solade. Kul det här, jag var övertygad om att jag skulle sitta ute och sola varje dag när jag kom hit bara för att det är så vi i Sverige gör om det mot förmodan är soligt någon dag. Det gör jag verkligen inte, jag sitter alltid i skuggan eftersom det nästan är för varmt att vara i solen. Trodde aldrig jag skulle höra mig själv säga det här och ni som känner mig bra trodde nog inte det heller!
En sak som jag däremot tyckte va lite kul var när jag pratade med mina värdsystrar om att sola och bli brun så sa dom att dom inte alls ville bli bruna och tyckte det va konstigt att jag ville bli brun och att det är vad de flesta i Sverige vill. Jag vill bli brun men orkar inte sitta i solen, det är väl ungefär det största problemet jag har just nu. Bra jobbigt livet kan vara ibland va?

Nej jag har det jättebra, har inte en sak att klaga över. Kan fortfarande inte fatta hur tur jag haft med familj och allt runtomkring. Jag hade varit nöjd med hälften av det här med tanke på hur lite jag visste innan jag kom hit. Jag vill lägga in lite foton men är så dålig på att faktiskt ta några så jag ska bättra mig på den punkten. I helgen så! Ska bara bli fit for fight igen.



Godnatt


16 AUGUSTI

KLART jag blev sjuk!! Överlevde ändå dagen på något sätt men det var knappt, kan knappt prata vissa stunder. Kan inte stanna hemma eftersom det är tufft nog att hänga med som det är och att missa vore inge bra alls så därför lär jag släpa mig till skolan imorgon med. Skolan blir lite lättare för varje dag men det tar nog ett bra tag innan det känns lätt. Hemma är jag van vid att knappt göra läxor och ändå klara mig med bra betyg, här måste jag lägga hur mycket tid som helst vilket gör att jag känner mig lite halvt dum i huvudet jämfört med hur lätt jag har för skolan hemma..

När jag kom hem från skolan slocknade jag i typ två timmar, mådde inte alls bra. Sedan hoppade jag in i duschen och trots att jag mådde dåligt så åkte vi iväg för att äta middag för att fira min värdmamma som fyllde år i lördags, det va trevligt!! Efter åt vi glass o grejer, inte illa. Nu är vi tillbaka och jag har gjort lite läxor men lite krångligt är det allt men jag får inte få panik för det hjälper inte. Jag har ju faktiskt ett handikapp. Vem hade trott att komma från Sverige skulle va ett handikapp va.

Wellwellwellwell jag är hur trött som helst och ska nog göra sista läxorna sen sova, ska få min mysiga medicin för min hosta och så först bara. Jag orkar inte va sjuk, nu fryser jag jättemycket.

Fick fråga om jag mest är med mina värdsyskon eller med folk från skolan och svaret är väl båda. Eftersom båda tjejerna är i min ålder har jag träffat de flesta genom dom och det är samma människor jag är med i och utanför skolan. Jag kommer bra överrens med mina värdsyskon och är väldigt mycket med dom! Det har bara gått lite över två veckor sen jag kom hit så jag lär få fler kompisar innan jag åker härifrån. (hoppas jag........ he he he)

Jaha och snart börjar min gamla klass 2:an, det gör ju jag med... om ett år..... LADDAAAAA



EY!!! Nico my man



PILLAN. USA-touren gör succé bara så du vet. Oroa dig inte

Puss

15 AUGUSTI

Då va det söndag igen vilket innebär skola imorgon... Helgen har varit sjukt bra borsett från att jag hostar oavbrutet och känner mig jätteseg. Får inte bli sjuk nu bara!

Igår va vi ju alltså på en konsert och vi kom dit runt 5 någongång och satte oss på gräset och kokade. Vi gick runt och så hängde vi lite i husvagnarna som vissa bodde och stannade i, det gjorde även vi över natten. Sen att vi typ sov på golvet på filtar va ju mindre mysigt kanske. Iallfall, senare på kvällen spelade blandannat Smash Mouth, bääälllllllt. Mysiga människor på det här stället också.

Drömde världens konstigaste drömmar inatt också, jag fattar inte. Drömmer om alla hemma blandat med folk från här och det är så konstigt bara, mycket att ta in eller nåt... Saknar mycket hemifrån, skulle nog inte säga att jag har världens hemlängtan (än) men det är klart att man vissa stunder när det blir jobbigt inte skulle tacka nej till att svänga hem. Jag vill inte åka hem, jag är långt ifrån klar här.

Fick en fråga om jag behöver gå om ett år när jag kommer hem och ja, det behöver jag. Tyvärr.. Om någon har några frågor eller vad som helst är det bara att fråga på!









HEJ


14 AUGUSTI

Vaknade för inte så länge sen, hur trött som helst efter veckan och igår kväll. Igår tittade jag ju alltså på matchen och efter åkte vi till vår tränares sjuktsjukt fina hus där vi åt mat och badade. Efter vi ätit åkte jag och H och träffade massa människor och det va kuuuuuul! När vi kom hem så somnade jag så fort jag la mig i sängen och sov jättelänge men är fortfarande trött, värt. Drömde förövrigt en jättttttttejobbig dröm, inte på bra humör när jag vaknade.. vet inte varför jag drömmer så, är nog bara orolig för vad som händer långt ifrån mig.

Idag/ikväll ska vi på konsert är i Oakdale så det ska bli kul, hela staden kommer typ att vara där haha. Jag tycker så mycket om det här stället och inte minst familjen.

Finns inte så mycket att skriva om just nu, fick alleldes nyss reda på något som gav mig en klump i magen.
Ellinor jag håller alla tummar jag har och det kommer att lösa sig. Jag är så arg och så ledsen för din skull men du klarar allt tjejen!







Bilder från när vi var vid husbåten

Hejdå

13 AUGUSTI



jag saknar dig jag saknar dig jag saknar dig jag saknar dig jag saknar dig jag saknar dig jag saknar dig


12 AUGUSTI

Nu är det lite över två veckor sedan jag stod i mitt rum och packade det sista för att åka hit. Jag vet inte, jag tror fortfarande inte att jag förstår att jag ska va här läääääänge. Jag tänker ungefär 10 månader tillbaka, då jag hoppade runt som en invalid på kryckor med ortos, 10 månader sedan jag opererade mig, 10 månader sedan jag lovade att sticka ett par vantar (eller?).

Ni kanske läste inlägget igår om skolan, lät ganska illa. Det var det nog men efter lite grin i garderoben va jag på fötter idag igen och idag var det bättre. Jag tror jag vänjer mig om ett tag. Idag har jag pratat lite mer med folk i mina klasser vilket gör det lite lättare även fast upplägget på lektionerna är annorlunda från hemma. Jag är van att prata mycket, det vet ni som känner mig, och delta på lektioner men här sitter jag mest tyst och koncentrerar mig för att förstå vad fanken dom säger. Idag bytte jag även min matte som jag inte förstod någonting av. Istället har jag aerobics tredje perioden haha.

Efter skolan åkte jag och Hailey till gymmet och sedan hem och gjorde läxor... På kvällen hade vi fotbollsträning och jag va faktiskt med på det mesta, visserligen trött som en gris efter 5 min men knät kändes ganska bra så det är något att va glad för iallafall. Efter träningen åkte vi hem till en kompis på middag med båda familjerna och det va så gott ska ni veta!!

Nu måste jag sova, imorgon är det fredag och sista dagen i skolan för veckan. Då har vi s.k. rally-schedule vilket innebär att vi samlas i våra klasser (freshman, sophomores, juniors och seniors) och har någon grej innan lunch då vi seniors ska ha svarta kläder på oss.
På kvällen har vi match, jag spelar inte, och efter det ska vi äta och bada i vår tränares hus med laget.

Nu ska jag sova, godnattttt



hjärta


11 AUGUSTI

Ja... vad säger man. Det va okej, förväntade mig inte så mycket mer. Fick skjuts av Hailey och kom dit vid 20 över 7 och första lektionen va 20 i 8. Överlevde första perioden med psykologi, andra med engelska, tredje med matte och fjärde med bild/konst innan lunchen. Stressigt mellan lektionerna då vi har 6 minuter mellan varje lektion och jag är alltså inte van vid det här... Inte heller med att det är jättejätteilla att komma sent eller att få 1000 regler på varje lektion, men det är väl bra antar jag.
Eftersom lärarna pratade hela lektionen kunde man alltså inte prata med andra och därmed har jag knappt pratat idag, bortsett från lunchen och när min lärare frågade om alla cyklade överallt i Sverige. Det här är så sjukt olikt Sverige och får mig att inse hur slappt (och BRA) det är i skolan i Sverige.
När det ringer ut för rast är 1600 elever ute på skolgården samtidigt, packat. Efter fjärde perioden fick vi lunch i 40 minuter och då åkte vi och åt på Tacobell som ungefär va höjdpunkten på hela dagen.

Jag vet att det kommer bli bättre men det känns lite jobbigt. Allting är så nytt och annorlunda här och även fast jag visste att det skulle va det, är det jobbigt. Jag har grinat två gånger sen jag kom hit till CA, en gång när jag ringde Mette och idag. Jag känner kanppt någon i mina klasser och det finns få tillfällen då jag känner mig så dum som när jag öppnar matteboken. Jag vet inte om jag ska byta till geometri eller vad jag ska göra, dessutom satt i en AP-class i government vilket är en kurs på college-nivå...

Okej jag ska inte deppa mer. Idag har jag köpt fotbollsskor, benskydd och gymkort. Nu jääävlar.

Jag mår bra, don't worrrrrrrry. Det är bara mycket nytt.



Jag saknar er tjejeeeeeeer.

Alla hemma också. Hejhejhejdå

8 AUGUSTI

Tillbaka i huset efter helgen på husbåten nu då och kul va det! Massa människor och jättevarmt. Alla här klagar på värmen och på solen och säger att vattnet är kallt (vi snackar nog 25+) och då säger jag såhär, åk en vända till Sverige så kommer ni vara tacksamma för det här. Nä men vi har åkt wakeboard, vattenskidor (inte jag pga mitt lilla jävliga knä) och ring! Tyvärr gick de lite vilt till på ringen då vi flög av högt upp i luften och på något sätt fick min ena värdssyster ett jack strax över ögonlocket och troligen av min flytväst i farten... Stackars stackars aj aj.

Nu, bränd i ansiktet, sitter jag här och snart kommer en kompis över hit så ska vi nog bada eller så eftersom jag är ensam i stora huset :( tjejerna jobbar och föräldrarna hänger fortfarande kvar på båten!

3 dagar kvar till skola alltså... jätteläskigt. Jag har iallfall någon att åka dit med och att äta lunch med så det inte slutar som på alla filmer då dom får äta på toaletten.
Jaaa mergim, jag är senior!

Nu måste jag kila, hej


6 AUGUSTI

Här sitter jag alltså i min säng i mitt hem i min familj, hohohoho. Jag skrev nog förut att familjen var jättebra och det är den fortfarande, jättegulliga. "Pappan" heter Rob och är fotbolls-coach på skolan och i klubblaget där jag förhoppningsvis börjar nästa vecka(!) och "Mamman" heter Karen och är supergullig. Sen har dom, men inte tillsammans, två döttrar och två söner. Dom har en dotter och en son var och tjejerna heter Hailey och Jenna och är båda i min ålder så det är hur kul som helst. Killarna heter Joey och Corey och är tjugo och tjugotvå men båda går på college 15 timmar bort men just nu är dom hemma.

Så första dagarna. Jag landade på tisdagen strax efter tolv efter 5½ timmars flygning där jag sov ungefär hela vägen. Inte så pigg efter att ha gått och lagt sig halv 1 och sen gått upp 3 timmar senare för att ta bussen till flygplatsen i NY. Där mötte Karen och Rob upp mig med en stor fin skylt och sen plockade vi ut väskan för att sedan påbörja bilresan. På vägen stannade vi på In and Out vilket var något hamburge-ställe och det va jättegott. Gratis refill på drickan hur mycket man vill, jag klagar inte. Två timmar senare stod jag här och ni skulle varit jag då, sån häftig känsla. Jag va forfarande väldigt nervös inför att träffa tjejerna men så nu, 3 dagar efter känns det som att jag varit här en månad.

Jag va väldigt väldigt trött dagen jag kom hit och däckade strax efter jag kommit hit. Tjejerna frågade om jag ville med dom ut på kvällen men eftersom jag va så trött, stannade jag hemma. Morgonen efter följde jag med dom på deras fotbollsträning för att titta och prata lite med coachen och efter det åkte vi hem, duschade och åkte sen och åt på något ställe. Det va jättegott och jag åt lasagne, jag behöver nog inte ens säga att det va mer ost på än någonting annat. Men fasen, de ska väl märkas att man är i UVESA! Efter det fixade jag telefon och sen åkte vi och... wait for it..... SHOPPADE (oväntat va?). På kvällen följde jag med tjejerna ut och träffade folk varav nästan alla går i min skola, skönt att veta vilka några är iallafall. Dom har ju lite annorlunda regler här och vi måste va hemma vid 12 men allting här är väldigt olikt Sverige på många sätt, ibland till det sämre ibland till det bättre. Det är i vilket fall som helst lätt att ta sig överallt eftersom dom har och får köra bil här, inte jag dock.

Dagen efter det, alltså igår, åkte vi till skolan på morgonen för att fotas för skol-id och hämta alla böcker. Jag ska läsa:

- Social Psychologi
- English IV
- Algebra II
- Visual Art II
- U S History
- U S Government AP

I Maj så går jag alltså ut, graduation, med hatt och hela paketet. AAAH! SÅ KUL.

Igårkväll var vi och bowlade med massa människor och alla är så gulliga. Lite jobbigt med språket eftersom jag måste tänka så mycket när jag pratar engelska, man är inte så rapp. Det blir nog bättre snart!

Just nu packar jag lite för om någon timme ska vi åka till deras husbåt och va ute med den under helgen, så rooooooligt :D Och imorse bokade vi biljett till thanksgiving då jag ska med familjen till Mexico!!!!

Nu måste jag kila, lite segt med uppdatering nu eftersom det händer ganska mycket hela tiden. 

HEJHEJHEJDÅ



Jag och skylten haha

3 AUGUSTI

Nu är jag framme i Oakdale och familjen verkar jättejättebra! Efter en kort natt med typ två timmars sömn och knappt någon sömn på planet ska jag sova lite nu i mitt nya rum i mitt nya hem.... konstigt! Men det är supersuperfint här och har redan träffat mina värdsystrar och deras kompis och sen ska jag få träffa sönerna också. Tjejerna är sjutton båda två och sönerna är tjugo och tjugotvå så det ska bli kul!

Alla tjejerna spelar fotboll och min värdpappa är tränare så den möjligheten finns och han leder ett klubblag och eftersom det bara finns en High School i Oakdale (fick jag reda på) så är det ungefär samma lag i skolan som i klubblaget.
Men men, allting är bra just nu. Mycket nytt bara men jag hittade dom på flygplatsen där dom stod med en stor skylt och sen har vi nu bilat i två timmar, ätit hamburgare och är äntligen framme. Jag skriver mer sen, måste spara batteri på datorn eftersom den inte går att ladda (pappppppaa vi måste lösa det, jag köpte en universaladapter men det funkar inte heller, det är själva laddsladden det är fel på för det funkade med en annan HP-sladd).

Och mamma och pappa, min mobil funkar inte. Vet inte om de är saldotaket som gått igen eller vad det är men det går inte att smsa eller nåt men vi ska fixa telefon nu i veckan! Jag ringer er imorgon.

Och det är fortfarande den 3:e här så eftersom jag inte kunnat smsa så GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS MIN BÄSTA METTE, tro inte att jag glömt dig. Ja har suttit på plan hela dagen med en mobil som inte funkar så däför! Ett år och två dagar kvar, ladda marit ladda!

Hejdåååååå

Update: (pappa) Jag fick låna sladd av min värdmamma som funkade så det funkar än så länge, vi ska fixa en sladd till mig i veckan!


2 AUGUSTI

Idag är det alltså måndag vilket innebär att det är sista dagen i New York... Jag vill inte åka härifrån. Det har varit så kul och gått så fort. Om alla veckor kommer gå lika fort som den här är jag ju hemma för snart!

Igår gjorde vi inte så mycket, vi hade historialektion med en helt sjuk lärare hahaha, så nu kan jag lite iallfall. På eftermiddagen skulle vi åkt till stranden men det regnade så dom tyckte inte att det va en bra idé. Istället åkte vi till en stor Mall för att shoppa (igen, illa) och jag, Caroline och Ellinor gick och fick manikyr för 9 dollar så nu är vi så fina så. Vi va där i några timmar och sen åkte vi tillbaka i den gula skolbussen. Partybusseeeeeeeen även kallad.

Idag har vi inte gjort så mycket, här är klockan snart halv 11 och vi har ätit frukost och fyllt i lite lappar om lägret. Nu har vi individuella samtal och nu ska man packa också, usch. Vi håller även på att tvätta (VUXENPOÄNG) och hänger lite i loungen fram till det att jag har samtal 10.45.

Ikväll blir det "showwwww" och vi har haft två grupper under hela lägret och vi har haft tävlingar för att samla poäng. Ikväll ska vi alltså ha "finalen" och party så vi får väl se hur det går. Får se om jag får ner alla grejer i väskan utan övervikt....

Imorgon bitti klockan 5 går bussen mot flygplatsen och sedan vidare till San Fransisco 10.15. Lite nervös eftersom jag ännu inte fått någon information om min nya värdfamilj och det känns ju bra eftersom jag ska flytta dit imorgon, hmmm.

Iallafall, allting är bra jag lever och mamma och pappa, jag ringer er lite senare när jag fått veta mer om familjen vilket jag borde få snart!

Lite bilder från dagarna lägger jag också upp:









Hejhejhejhejhejhej då

2 AUGUSTI


2 AUGUSTI


















1 AUGUSTI

VILKEN DAG och nu är jag jätteirriterad för att det inte går att ladda upp foton!!!!!! LA CKA R. Vi kom iallafall nyss hem från en heldag i NYC och en båttur runt Manhattan nu på kvällen. På förmiddagen släpptes vi av på ett ganska tomt Time Square och shoppade lite (vad annars) innan vi åt lunch på Planet Hollywood. Häftigt.

Under lunchen kom tan-man (vår ledare Mattias, eller My Thighs) med nyheter till mig. "Både dåliga och goda nyheter" och jag fick lite panik och undrade vad som hade hänt. Det visade sig att den värdfamiljen jag är tilldelad, inte kan ta emot mig eftersom de ska skiljas vilket är hur tråkigt som helst eftersom de verkade så gulliga. Några sekunder trodde jag att jag skulle vara hemlös men så var det som tur var inte. Dom har hittat en familj som bor i samma område, vilket gör att jag kan gå i samma skola som bestämt. Familjen består av en mamma, en pappa som är soccer-coach i min skola och två systrar i min ålder, vilket låter jättebra även fast det är trist att behöva byta nu. Jag vet inte mycket alls och får all information på måndag vilket är väldigt sent eftersom jag ska flytta in hos dom på tisdag, så jag är lite nervös nu!

Iallfall, vi fortsatte dagen med att åka upp på toppen av Rockefeller Center och därifrån såg man det mesta och herregud vad Central Park är stort. Häftig hiss också. Massa kineser ville ta kort med oss blonda skandinaver och Ellinor fick sittta i en tants knä medan vi tog kort, hahahaha.

Sen gick vi, och vi gick, och gick. Vi gick också förresten. Vi gick in på LEGO-affären och världens största leksaksaffär där dom hade ett tvåvånings Barbie-hus och ett parisehjul inne i själva affären. Vi va också på M&M store och köpte M&M:s i lösvikt (fanns typ 1000 olika). Lite Forever 21, American Eagle, MAC och grejer. Times Square var ungefär hur häftigt som helst och vi träffade på många roliga människor. "Take a picture of me! Take a picture WITH me!!!". Naken tant, usch.

Vi gled runt lite och sen begav vi oss mot vattnet för en boat-trip runt Manhattan. Det va fint det med och nu är jag ungefär jättejättetrött så jag ska snart springa ut från loungen och in i mitt rum. Powerwalk imorgon 06.45, jag är så stolt över mig själv och det borde ni också vara! Bifffen vet ni.

Och ja.... ingen behöver känna sig utpekad men bara för att göra det tydligt för alla så va det en tjej som inte riktigt hängde med. Detta ledde till att vi stackars barn (carolinor) fick springa med våra små fötter och leta efter denna i 40 minuter. Det va jättekul och spännande. Jag älskar nya upplevelser. Den gjorde hela dagen för sällskapet. TACK ELLINOR FÖR 40 MINUTER AV MITT LIV JAG ALDRIG KOMMER FÅ TILLBAKA.

HEJDÅ


RSS 2.0