25 OKTOBER

Här har ni den första videobloggen. Hahahahaha, jag fixar en lite mer seriös strax.



24 OKTOBER

Ville bara börja med att säga att jag om en månad... är jag i Mexicooooooooo. Jag längtar längtar längtar.

Annars då? Söndag idag, hela dagen faktiskt. Sov hos tvillingarna igår så imorse åkte vi hem hit och jag och Hailey satt i mitt rum ett tag och tittade lite på klänningar till formal. Sen bäddade jag ner mig i min säng och tittade på film och sov lite och jag har inte gjort så mycket mer idag faktiskt.
Nu måste jag göra mina läxor innan jag somnar igen... Borde typ duscha också.

Helgen har varit riktigt bra och igår shoppade jag massor eftersom det börjar bli kallt här, spöregnat idag. Jag tog bara med mig sommarkläder hit så jag kände att det var dags att ladda garderoben med lite long sleeeves.
Hur som helst, lägger in lite bilder. Kanske borde göra en videoblogg? Haha, ta bloggen eeeeett steg längre. Vad tycker ni?



Lindsay, Marieke, Hailey, Jordan och jag innan football game



Hailey och jag



Jag, Lindsay, Jordan, Hailey och Marieke på det regniga football game:t. Jag stannade i 10 minuter haha



Alla mina favoriter





Linds och jag.

Hejjjjhopp. Fråga på om ni vill veta något, jag vet inte riktigt vad jag ska blogga om.

20 OKTOBER

Hellllå. Jag vet att jag inte uppdaterat på jättelänge men jag är bara lite less just nu. Jag lovar att skriva något fint i helgen och lägga in lite bilder från senaste tiden!

--------

Fick en fråga,

Postat av: emiliaaa

tack för ditt svar! :) Hur mycket kostade din resa? Såg att man måste pröjsa ca 70 000 för att åka till usa. jeeesus



Svar: Såååå lite så!Hmm, jag skötte väl inte direkt den ekonomiska delen men jag skulle nog säga att det ligger upp emot 100 000 kronor, inte riktigt säker.

STS hemsida står det:

En termin 2011 Höst 60450

Jag tror dock det tillkommer mer grejer för visum och hela det där paketet, men ja det kostar en del. Om man vill åka på förberedelsekurs i tex New York som jag gjorde så får man ju pröjsa för det med. Det finns dock stipendier och sånt där man kan få genom organisationen. Sen måste man stå för fickpengarna också så sammalangt blir det ju mer.

--------

Jag saknar er där hemma ganska mycket just nu men här är det, som vi säger-

It's all goooooooooooooooood.



Godnatt.

13 OKTOBER

Hejjjj och hå. Jag borde egentligen sova nu men jag har inte lust, haha. Har hållt på med ett historiaprojekt under kvällen och har även hunnit med att titta på varsitykillarnas sista homegame vilken dom vann!

Sista dagen i skolan för veckan imorgon eftersom vi inte har skola den här fredagen, skönt! Nu ligger jag i min säng med lille katten brevid mig. Mysis, godnatt!



Jag idag haha.



Jag och Jackieeeeeee!

Godnatt


13 OKTOBER



VS.




Hahahahahhhahahhaahahhaha. Jobbigt hörrni

6 OKTOBER

Bahhhh, hur trött som helst. Borde. Sova.

Inte mycket att skriva om idag, bra dag hursomhelst! Lite test och prov nu i dagarna eftersom första "quartern" är slut på fredag och då sätts första betygen. Har förövrigt hållt min första muntliga presentation inför klass och det gick helt okej, bortsett från att jag blev nervös, något jag inte är ofta alls. Har noll problem med att redovisa hemma men det känns som att min engelska blir kass när jag pratar inför många människor.

Redan torsdag imorgon och det känns som att det kommer bli en bra dag. Nu ska jag sova, vill kunna komma upp imorgon.



Ling Ling hahaha, knäppppa tjejen. Känns nästan som jag känt människan hela mitt liv när jag i själva verket bara känns henne i 2 månader och 3 dagar haha.

Godnatt!

5 OKTOBER

Heiiiii, just nu sitter jag i min säng och väntar på att tvätten är klar så att jag kan sova sen. Imorgon är det onsdag och hittills har veckan inte varit så jättebra kanske, har varit på risigt humör...
Det är alltid jobbigast när man är på dåligt humör och då man börjar sakna saker hemma. Folk här frågar hela tiden om jag är "homesick" och att dom aldrig skulle klara det för dom är för fega och skulle sakna alla för mycket.
SJÄLVKLART saknar jag saker i Sverige. Jag saknar min mamma, min pappa, min felicia, min vicky, dom flesta av mina vänner, tunnelbanan och möjligheten att kunna ta mig överallt utan att behöva vara beroende av någon som skjutsar. Jag skulle däremot skilja på att sakna vissa saker med att ha hemlängtan, att vara "homesick". Jag har inte alls så mycket hemlängtan jag trodde att jag skulle ha och jag tror till och med jag tänker hälften på engelska, hälften på svenska nu så till och med det börjar försvinna, haha. Man klarar myyyycket mer än vad man tror. Sen med att folk inte vågar, bahhhhh. Varför??? Det är 10 månader av hela ens liv och om man har möjligheten tycker jag att man ska ta den, det här går inte att göra någon annan gång i livet. Man kan åka tilll USA senare, bo här ett år, men får aldrig uppleva high school grejen vilket är häääftigt ska ni veta.

Jaja, jag ska sova nu så att jag blir på lite bättre humör imorgon! ska kolla tvätten nu, duktig jag är va??

Godnatttt puss puss puss


5 OKTOBER

Godkvälll, tänkte svara på en fråga jag fick för ett tag sen.

Postat av: Emilia

hej, gryyyym blogg!! Vad är powderpuff? Och hur har du gjort för att kunna åka utomlands och sådär. Har du tagit hjälp av din syv eller nått.. kan du inte göra ett inlägg och berätta hur allt gick till när du skulle bli utbytesstudent (om det nu är det du är :P) Kram

Hej och TACK!! Powderpuff är en "plojgrej" som görs varje år på min skola mellan seniors och juniors. Vi tjejer ska då alltså spela amerikansk fotboll mot varandra med egentligen samma regler som när killarna spelar. Vi får dock inte tacklas haha (tack gode gud, jag hade dött) istället får vi dra av flaggor som man har runt midjan och det räknas som en tackling. Till själva matchen fick vi tröjor och så fick vi fixa mjukisbyxor där vi fick trycka olika saker på och på matchdagen hade vi då på oss allt detta och gjorde massa plakat och sånt där, väldigt kul va det!

Och hur har jag då kommit hit? Ska försöka få med det mesta. Jag är alltså utbytesstudent skolåret 10/11 och åker genom organisationen STS. Jag har inte tagit hjälp av någon syv eller liknande utan anmälde mig på STS hemsida efter det att min syster åkt till Dallas, Texas 08/09 på utbytesår. Från en början gör man en anmälan då jag valde område jag ville hamna i och lite basic grejer såsom personuppgifter och liknande. Några veckor efter jag gjort anmälan blev jag kallad till en intervju som hölls på engelska mellan mig och en annan tjej, tidigare utbytesstudent, där hon frågade lite olika saker för att kolla av min inställning till hela utbytesgrejen och där dom ser till att du är en bra kandidat för ett utbyte då detta är en ganska stor och ibland, jobbig grej.
Några veckor senare blev jag antagen och det var då allt pappersarbete startade. Det var nog den jobbigaste delen med det hela då tusen papper skulle in och det var en massa att göra. Jag fick skriva ett 2 A4-sidor långt brev om mig själv som senare skulle visas för familjer som var intresserade av att ta emot en utbytesstudent. För att åka iväg krävs även att man vaccinerar sig mot allt allt allt så det var jag tvungen med att börja direkt eftersom typ Hepatit-sprutorna tar flera månader att bli klara med. Jag tror jag anmälde mig lite mer än ett år innan och under hösten/våren var det mest pappersarbete som skulle in och efter allt var klart så var det bara att vänta. Usch vad jag hatade att vänta på beskedet om vart jag skulle hamna någonstans och plötsligt var det juni och jag hade fortfarande inte fått reda på vart jag skulle bo, inte ens i vilken stat. Någonstans i bakhuvudet hoppades man ju ändå på att jag skulle få hamna där i Kalifornien, som jag hade önskat i min anmälan, men hur stor var egentligen chansen? Alla vill ju dit.
Jag hade nästan glömt bort hela grejen när min telefon plötsligt ringer när jag står i skolan och jag hör att det är från STS och jag antog att dom skulle höra med mig om jag skickat in papprena, så många som det är så är det ju lätt att missa något. Det var inte förrns tjejen i telefonen sa; jag har roliga nyheter, du har fått din placering. Som jag faktiskt hajade till. Jag hade undrat hur det skulle kännas när jag fick reda på var jag skulle bo, bara någon månad senare, och jag stannade till heeeeeeelt. Det enda jag hörde var Oak..... och jag trodde att; fasen, hamnade jag i Oaklahoma?????
Nej nej nejjjjj, jag kunde bara inte höra att hon sa Oakdale. När hon lade till att; och det ligger i Kalifornien, så släppte allt. Började gråta av lättnad och alla tankar om att jag inte riktigt ville åka, släppte. Så, den 27 juli stod jag där på Arlanda med en väska jag försökt få ner hela mitt liv i (jag kan säga att livet absolut inte får plats i en 23-kilosväska) och skulle alltså åka. Och här är jag, lite mer än två månader senare och har the time of my life!!

Hoppas du fick lite svar iallfall! Och alla som kan, åååååååååååååk för fasen.
Mamma och pappa jag vet att jag va lite tjurig inställd till de här sista tiden haha men ni vet inte hur glad jag är att jag är här. Få iväg vickan nu också, woho!





STS, organisationen jag åkte med!


4 OKTOBER

Har inte uppdaterat på ett tag, har haft fullt upp. Iallfall, helgen efter en VARM vecka har varit bra. I fredags hade vi homcoming footballgame, körde över dom och vann överlägset. Efteråt så var jag med lite folk sen sov jag hemma hos Kelsey and Cassandra. I lördags så åkte vi till Santa Cruz, stranden! Jag hade inte varit där förrns igår och efter en lång bilresa var vi framme. Vi va på stranden, gick och åt och lite så och senare åkte vi hemåt. Kul dag! På kvällen träffade vi lite människor och gjorde egentligen inte så mycket, men kul var det iallfall.

Så, måndag idag. Vaknade upp tidigt utan att ha sovit alldeles för mycket vilket resulterade i att jag knappt kom upp. Satte på datorn och plötsligt ringer det på Skype..... Mette Holmlin. Och då dog jag lite!!! Min lilla mettis, har inte sett hennes ansikte på över 2 månader och jag kunde inte hålla tårarna inne. Jag saknar dig så mycket så mycket så mycket ska du veta.
Var iallfall tvungen att slita mig efter ett tag för att åka till skolan. Gjorde allt jag kunde för att hålla ögonen öppna under förmiddagen och avklarade ett sk Benchmark test i Engelskan, vilket gick... okej. Tror jag. Vid lunch raceade jag och Cassandra till McDonalds och körde drive-thru och åkte tillbaka till skolan med mat till Kelsey som stannade i skolan under lunchen. Himla roliga tjejer det där.

Klarade av dagen utan att somna och åkte sedan hem och det dröjde inte länge förrns jag däckade. Vaknar upp utan en aning om vad klockan är, tittar och ser att den är 6.10. Vi skulle på fotbollsmatch 6.30 så jag går och väcker Hailey som också somnat. Haha. Trötta tjejer idag alltså! Borde nog sova nu så vi slipper samma sak imorgon.

Måste fixa nytt med telefonen imorgon eftersom jag knappt har täckning i mitt eget hus och att jag får meddelanden flera dagar senare osv. Kass tele!!! Men det ordnar jag imorgon.

Ska bli lite bättre på att uppdatera känner jag. Har bara inte haft lust... eller tid. Jag lägger in lite blandade bilder iallafall.

Onsdag:





Bry och jag.



Cassandra och jag.



Class of 2011. Haha på en skala 1-10, är vi en 11a



Våra coacher haha.



Lindsay och jag.







Efter matchen (som vi vann överlägset den med), middag på Denny's!

Fredag - Homecoming football game:



Marike och jag.



Jo, vi kan väl säga att vi vann. Överlägset.

Lördag - Santa Cruz:



Lindsss!



Massa svenskar!



Det va lite bilder iallfall,nu måste jag sova.

Godnatt Sverige, vi ses om ungefär 245 dagar. Haha godmorgon på er förresten.

RSS 2.0