30 JANUARI

Helgerna går alltid för fort.. I helgen har vi iallfall varit i Monterey, vilket ligger vid kusten typ tre timmar iväg. På fredagen gick vi på vårt Homecoming game, basket, och vi vann den matchen. Brrrraaa bra bra. Efter det åkte några av oss till en kompis och bara hängde.

På lördag morgon gick vi upp tiiiidigt för att åkte till Monterey av den anledningen att min värdpappa var utsedd till Coach of the Year i distriket. Jag tror de flesta av oss sov hela vägen dit och när vi kom fram så gick vi runt bland massa fotbollstånd och fick gratis kakor och sånt kul, jag klagar inte. Vid 12 var det dags för lunchen där vi fick god mat såsom sushi (!!!!!!!) som jag inte har ätit på 6 månader. För gott nästan. Sedan fick vi i alla fall se Rob uppe på scen och hålla ett litet tal om hans karriär som tränare.
Efter det så gick vi på promenad längst hamnen och det var väldigt väldigt fint. Vi åt lite kanderade äpplen och senare gick vi in till lilla staden för att äta middag. Jag åt seafoooood och de va gott det med. På kvällen gjorde vi egentligen ingenting, vi barn somnade typ 10, haha.

Idag vaknade vi vid 9 och gick och åt crêpes till frukost, nutella och banan... mummmma. Känns som jag bara skriver om mat.. men det är typ det enda jag gör, äter alltså. Jag gick ju inte upp * kilo från ingenting, hehehehe.
Efter det så gav vi oss av mot stranden och även fast det regnade lite så var det sjukt fint. Jag lägger upp bilder, lite lättare än att förklara.



Halva laget och Rob, coach of the year. Grattis "pappa", haha.



Bry, Jenna, Hailey, Brody och jag vid hamnen.





Hamnen, så fint.



Jag och en hund på en surfbräda, haha.



Vid havet, stoooooora vågor.



Det satt ungefär en miljon fåglar på stranden så vi tänkte vi skulle störa dom lite.



Resultatet...

Det går för långsamt att ladda upp bilder men ni fick se lite iallfall, nu ska jag duscha.

Godnatt


23 JANUARI

Bra. Helg. !.

I fredags efter skolan hade jag konditionsträning och efter det så hängde vi lite hemma innan vi åkte iväg och kollade på basketmatch på våran skola vilken var mot våra rivaler Sonora. Vi vann matchen och efter det va vi med lite folk och det var en rolig kväll!
På lördag morgon var det till att gå upp ganska tidigt och göra oss i ordning för att åka mot San Francisco. Vi kom dit runt 12 och jag måste säga, vilket väder. Blå himmel och skinande sol, det var nästan för varmt att gå med t-shirt. Vi gick runt på en matmarknad vid hamnen och tog massa bilder och åt. Efter ungefär tre timmar var det dags att bege oss tillbaka till bilen för en liten tripp över till San Francisco's Universitet för.... Gonzagas basketmatch! Jag som aldrig i mitt liv tittat på basketmatcher har sett 4 inom 1½ vecka, haha. Det är riktigt kul faktiskt, iallfall när det är live.

Jobbigt intensiv (jag tror jag satt här i två minuter för att komma på vad intense hette på svenska, pinsamt) match som dom tyvärr förlorade... Blä. Hur som helst var det kul med Hailey, Bry, Marieke, Rob och Karen och på vägen hem stannade vi på en italiensk resturang. GOD mat. Vi kom hem runt kvart över elva och alla fyra crashade på en gång efter en lååång dag.

Sovmorgon imorse och efter en pizza och en dusch åkte jag, Lindsay och Marieke iväg för att hitta kläder inför denna vecka som är homecoming weeek! Teman är:

Måndag: Music
Tisdag: What Not To Wear
Onsdag: Fresh Prince in Bel Air
Tordsag: Theme, Kicking and Screaming (film)
Fredag: Spirit

Vi hittade en massa fula kläder så den här veckan blir intressant.. Haha. När vi kom hem så satt jag och Marieke ute i det wonderbara vädret, idag igen. Vi bestämde oss för att ta en liten prommis i solen och efter någon timme kom vi hem igen. Hon stannade ett tag men sen fick vi skjutsa hem henne och hennes cykel eftersom de va mörkt ute. När vi kom hem fick jag världens godaste middag och nu är det snart dags att sova. Ganska lugn helg men myyycket bra!

Det vill inte att lägga in bilder så jag ger upp nu, ni får bilder imorgon. Godnatt och hejdå



Den enda bilden dom lät mig lägga upp, haha. Godnatt

20 JANUARI

Idag va en bra dag, äntligen börjar det bli soligt igen på dagarna. Efter skolan åkte vi direkt hem för att dra mot Santa Clara för att se på Gonzagas basketmatch. Dom förlorade tyvärr men det va kul kul kul ändå, på lördag blir det San Francisco för ännu en match!

Imorgon är det fredag och jag har ingen aning vad som händer förutom konditionsträning... bahaha. Ska bli skönt att komma i form iallfall. Lägger in lite bilder från dagen, annars.. Godnatt!



Jenna och Braydon



Inte så bra bild haha.. men jag och Hailey.



Sådär, lite bilder. Natti

19 JANUARI

AUGUSTI:



Min första helg och vi var ute på husbåten. Saknar värme! Skar även upp min värdsysters ögonlock omedvetet när vi va ute och åkte ring, OM jag kände mig hemsk. Jag kände ju henne knappt!



Konsert och vi va alla lite brunare än vad vi är nu. Vääääldigt kul kväll men det var efter det som jag fick luftrörsinflammation.. lyckat.



Min första football match någonsin och jag förstod inte en regel, nu fattar jag lite mer haha. Trist att football säsongen är över..



Vi åkte till Napa, "Vinstaden" på fotbollscup.



Vi gjorde våra seniortröjor inför alla footballgames och rallyn.



Baksida.. "Sweedie" som är mitt smeknamn, ungefär. Haha



Framsida.


SEPTEMBER:



Var på födelsedagskalas hos vår coach.



Åkte upp till Dardanelles och campade i två dagar. Det finns en första gång för allting.. jag tror jag duschade i två timmar när jag kom hem.



Football games varje fredag. Jag och Jenna i Turlock



Första gången jag "hung out" med Lindsay och nu är hon en av mina närmaste här



Va på STS-träff för utbytesstudenter.



Roliga kvällar med syssster.



Alla luncher.. På den tiden när man kunde gå i klänning och ändå svettas ihjäl



Fotballgames, fotballgames, fotballgames



Mera football, bortamatch



Började träna inför powderpuff men jag och Marieke (utbytesstudent från Tyskland) tröttnade och gick och tog lite bilder haha.



Provade tye-dying för första gången och hade röda händer i en vecka. VÄRT!!



Resultatet, coool.



Homecoming week börjar! Tarzantema var dag 1.







Turist-tema!



Dags för powderpuff.. Vi hade våra kläder på i skolan.



Bry och Jag innan the big game.



On a scale of 1-10, we're an 11. Eftersom vi går ut 2011



Efter matchen som vi vann ganska överlägset



Efteråt gick vi alla till Denny's och åt.


OKTOBER:




Såhär va erat väder...



Medans vi njöt av det lite varmare vädret. Bara LITE



Vi åkte till stranden i Santa Cruz med alla svenskar som hälsade på.



Satt ute vid poolen om helgerna och efter skolan, här med lilla Jackie.



Dagen med stort D då jag bröt mitt löfte med mamma, jag satte på mig utsvängda jeans. Och hade på mig dom. Hela. Kvällen. Förövrigt en sjukt regnig kväll som gjorde att vi lämnade football matchen efter 10 minuter dyngsura.



En av mina absoluta favoritbilder. I min värdsysters gamla bil som inte finns längre efter att hon var med om en olycka men inget hände, tack och lov.



Halloweeeen!


NOVEMBER:




Vi åkte till Stockton och gick på hockeymatch.



... och åt en massa glass.



Hittade mina skor till Formal.



Alla människor kom till vårt hus innan Formal och tog massa bilder.





"Familjen"



MEXICO!! Sjukt rolig vecka.



Vi åkte till San Francisco.


DECEMBER:





Roliga kvällar med bowling, lasergame osv.



Lindsays svenska kom tillbaka och vi gjorde en massa tillsammans. Upptäckte att det är apsvårt att gå från svenska till engelska.

Och ja, jag har mer bilder från jul och så men dom är inte uppladdade och jag tänkte gå och lägga mig och januari har jag ju redan berättat lite om. Här fick ni iallfall ett låååångt inlägg, till och med två. Så godnatt, puss puss

19 JANUARI

AJ aj AJJJJJ, vilken träningsvärk. Jag tror aldrig jag har varit i så här mycket smärta pga träning och det kanske inte är så konstigt, har knappt rört på mig sen jag kom hit pga mitt knä. Nu kör jag iallfall konditionsträning med fotbollslaget så att jag kan komma ivform för track. Vi kör massa sprinter, trappor, stegar, långdistans, abs, rumpa och hela paketet. Idag är alltså dag 2 av cirka 3 veckors träning, jag kommer va fit! (och in pain) 7 februari börjar jag med track på riktigt, taggat. Det kanske är värt att knappt kunna röra sig för att komma i form och tappa lite snabbmatsvikt man gått upp.

Imorgon har jag däremot inte träning eftersom vi ska till San Francisco för att kolla på Gonzagas basketmatch så lite skönt ska det bli iallfall... hehe. Det ska bli skoj.

Kan inte fatta att det snart är februari, det var ju nyss jul? Den här terminen går redan alldeles för fort. Snart är det väl april och då kommer min familj och sen hela maj är ett skämt för oss seniors med massa aktiviteter hela tiden och vi ska ha graduation practice i fyra dagar för att lära oss hur vi ska gå (?) haha. Sen 27 maj är det över.. Tiden har aldrig gått så fort som den gör nu. Det ligger nog något i att tiden går snabbt när man har roligt.

Har blivit kass på att ta bilder också så jag ska verkligen bättra mig. Det är trots allt det jag kommer ha kvar när jag inte är här längre så jag ska sätta fart redan imorgon, haha.

Vet verkligen inte vad jag ska skriva, fråga om ni vill veta något annat så fortsätter jag nog bara såhär.



Här är alltså planen vi tränar på varje dag nu...





Här kan ni se lite av skolgården, allting är utomhus som ni ser. Inte klasserna då, men mellan klasserna går man mellan olika byggnader.



Det här är vår "maskot" eftersom vi är Oakale Mustangs.



By night sådär, en gammal bild från powder puff.



Hela campuset, halvstor sådär.

Det är lite kul att kolla tillbaka i arkivet på gamla bilder från mina första veckor här.. ska nog göra en liten månad för månad tror jag! Kanske på en gång eftersom jag egenltigen vill sova men klockan är typ 8 och om jag går och lägger mig nu lär jag va för trött imorgon (blir alltid svintrött om jag sover för länge).

17 JANUARI

God kvälll, eller god morgon för er.

Känns som en söndag eftersom vi var lediga idag. Skola imorgon.. känns sådär.

Hur som helst, jag ska inte klaga. Jag har inte varit i skolan sen i onsdags eftersom vi drog direkt efter skolan till flygplatsen för att hinna med vårat plan som skulle gå 5.35 och mycket riktigt, gjorde. Vad vi inte visste när vi lyfte var att vi 20 minuter senare skulle vara tvugna att vända om. Detta eftersom det plötsligt började lukta hemskt illa och de visste inte vad som var fel på planet så vi var alltså tvugna att landa i Sacramento igen... Det visade sig att vi hade sugit in en fågel i motorn och det var därför det stank. PERFEKT, eftersom vi hade en connectande flight i Seattle 3 timmar senare. Fasen tänkte vi, det här lär väl ta oss en timme extra och OJ vad jag hade varit glad om det hade varit fallet. 5 timmar senare var vi, efter mycket om och men och gratis matkuponger, påväg mot Seattle. Eftersom vi hade missat två plan till Spokane, var vi tvugna att övernatta i Seattle för att åka vidare nästa morgon... Tur att jag hade roligt sällskap.
Inte alltför glada så steg vi upp tidigt nästa morgon för att åka vidare och vi kom fram i Spokane, äntligen, klockan 11. Joey kom och hämtade oss och några minuter senare var vi vid hotellet. Vi vände egentligen bara eftesom vi skulle iväg och köa till basketmatchen vi skulle se senare på kvällen, ja dom köar från typ 10 till 6 för att få bra platser. Vi stod där någon timme och efter det drog vi tillbaka till Joeys hus och hängde lite.
Basketmatchen var sjukt häftig. Vi stod i student sektionen och h e r r e g u d vilket drag. Ska försöka fixa videon från min värdpappa. Vi gick på två matcher under tiden vi var där, bara dom får mig ju att vilja gå där.

Under helgen så hade vi BBQ i Corys hus och vi träffade alla deras kompisar och rumskompisar och fy, 6 collegegrabbar i ett hus, jag behöver nog inte ens förklara hur det såg ut. Det var iallfall en mycket rolig helg och vi gick en rundtur runt skolan eftersom mina värdsystrar förhoppningsvis börjar där till sommaren! (villl också...)

Nu borde jag verkligen sova eftersom jag ska upp om en liten stund. Jag slänger in lite bilder så skriver jag nog mer imorgon eller så, ska bli bättre på att uppdatera.



Jenna, jag och Hailey på basketmatchen. 500 platser reserverade för studenter, de va galet.



Ca. en timme före matchen. Alla studenter i likadana tshirts.



Haha jobbig vind när jag gick på flygplanet. Flygvärden skrattade så att han kunde knappt stå

Måste sova, godnatttt alla fina
Puss


17 JANUARI




Ja, så lång tid kvar är det!                                                   

10 JANUARI

Heeeeeej. Klockan är tjugo i fyra och jag har precis kommit hem från en joggg (BRA CAROLINA)!! Kan ha varit bland de första gångerna jag rört på mig på ett tag haha... Måste sätta igång nu för nästa vecka har vi konditionsträning varje dag. Jag ska konditionera med fotbollstjejerna men som jag berättade kommer jag inte kunna spela fotboll pga mitt korsband, istället ska jag köra track. Blir nog sprintttt!

Idag har jag iallafall varit i skolan och det va som vanligt, ganska roligt. Blir en kort vecka eftersom vi åker upp till Spokane, Washington på onsdag efter skolan för att hälsa på Cory och Joey, mina värdbröder. Båda mina värdsystrar har sökt in till colleget, Gonzaga, så dom ska träffa folk från skolan och sånt där. Annars ska vi på basketmatch vilket är stooooort där uppe. Måste klä min varmt bara... Dom har ju typ Sverige-klimat där... USCH.

Nääää nu ska jag titta på TV och göra absolut ingenting, hejj hoppps. Puss puss



Gaaahhhh jag vill ha sommar så jag kan hoppa i.

7 JANUARI

Sitter och kollar på lite bilder från när jag kom här och jag vet inte, det ser inte ut som jag längre. Vad hände?

Före:



Efter:



Hmmmmm....

6 JANUARI

Januari, sjukt! har ju knappt uppdaerat runt jul men ska fixa lite bilder från allt julfirande snart.

Ligger i min säng efter en lång dag, nämligen första dagen i skolan efter det typ 17 dagar långa lovet. Jag behöver nog inte ens säga att det var väldigt svårt att komma upp 6 imorse efter att ha vaknat upp mellan 11 och 2 dom senaste dagarna. Tung morgon men ändå lite kul att komma tillbaka till skolan även om jag träffat alla ungefär varje dag, haha. Lite schemaändring för den här terminen då jag har två Art classes i rad vilket är kuuuuul. Slipper äntligen aerobicsen.

Det är stört hur mycket lättare det var att blogga i början då allt va helt nytt och kul, nu är det min vardag.. Det är liksom mitt liv. Som idag när jag och Hailey skojbråkade som i vi alltid gör så kom min värdmamma och sa "You sound just like sisters" och jag måste verkligen säga att det är det sjukaste. Det är som att hon är min syster. Jag tror nog att det kommer bli jobbigast att lämna henne, och familjen.

Dom senaste veckorna har varit ganska jobbiga och jag har längtat hem mer än vad jag gjort hittills. Jag har haft ett bra lov men vissa saker här gör mig galen. Jag tror nog alla sett dom där High School filmerna där alla är jättefejk och tro mig, det är så. Jag säger inte att alla är det men det är på riktigt det scenariot där någon säger att "I LOVE YOUR SHIRT" och så fort dom vänt ryggen till så "It's so ugly". Jag har haft lättare att ha killkompisar eftersom jag inte direkt är den som älskar drama, haha. Hur som helst har det varit lite jobbigt och är fortfarande men jag får se framåt, jag har fem roliga månader framför mig med massa saker. Som t.ex. nästa vecka åker vi upp till killarnas college i 4 dagar och innan jag tar "studenten" här så kommer jag att hinna med saker såsom Prom, Disneyland, besök av familj, sommmmar och sol och en massa mer.

Hmmm, jag borde verkligen sova. Jätteskönt att börja på en torsdag faktiskt, då slipper man lida sig igenom en hel vecka på en gång och slutar imorgon istället. Imorgon blir det nog en tripp till Modesto för att se på "The Scrappers" vilket är ett band med mina tre kompisar som ska uppträda på ett ställe.

Nä nu blir det sova. Jag ska verkligen börja uppdatera mer...



Hailey och jag i China Town när vi va i San Francisco häromdagen för att besöka San Francisco State College vilket förövrigt va helt sjukt coolt. College här är så mycket häftigare.



På beachen i San Francisco. Bry, Hailey, Jag, Jenna.



I looooooooooooove you sisssssy.

GODNATT, exakt 5 månader från idag så ses vi!

RSS 2.0