28 SEPTEMBER

Godkvällll, här är klockan strax halv elva och jag ska gå och sova. Idag har det varit sjuktsjuktsjukt varmt. Det har varit över 100 grader farenheit, alltså över 35 grader. Tro mig när jag säger att det är för varmt, trodde jag skulle svimma en stund av värmeslag. Känns knäppt att det snart är oktober och att det fortfarande är såhär varmt... Sen kommer den "kalla" vintern som alla pratar om (och älskar, för den delen). Jag ser inte fram emot den! Jaja, imorgon så är det POWDERPUFF GAME! Ska bli huuuuuuuur kul som helst. Imorgon ska vi ha på oss våra powderpuffkläder... Ni kan få liten smygtitt men det kommer fler bilder efter imorgon.













Och inför imorgon......





Höhöhöhö.... Imorgon gäller det.
GODNATT

27 SEPTEMBER

Idag har jag varit borta i exakt 2 månader! Läskigt fort.
Bra bra bra dag med snygga kläder hahaha. Jag lägger in bilder och låter dom tala för sig själva:



Cassandra, Hailey, Jill, Kelsey, Jag



Kelsey och Jag woooohooo



Tvillingarna och jag





Syssster och jag



Hela jungelgänget



Julieann, Carmenne och jag på Visual Arts



En av svenskarna från Borlänge, Marieke, Lindsay och jag

Just nu provar vi kläderna inför imorgon och jag har magkramp för att jag skrattat så mycket. Ni kommer se mig så ful jag aldrig varit förut,temat är turist.

Godnatttttttttttt, nu ska jag hoppa in i duschen. Lägger in bilder från morgondagen imorgon.


26 SEPTEMBER

Hollla!

Ett ord om helgen - grym. I fredags var vi ju som sagt på football-game och igår på eftermiddagen åkte jag, Linsday och Marieke till the Mall för shopping och för att hitta en klänning till Lindsay vilket vi gjorde, sjuuuuuuuukt fin. Jag köpte inte mycket, ett par braxor och ett linne. Marieke däremot.... Inne på forever 21 i 2½ timme medans jag och Lindsay bla gick och åt och gick och hittade en klänning. Marieke är hur som helst HUR kul som helst hahaha, hon är one of a kind. Skrattar hela tiden när jag är med den människan. Vi lämnade mallen vid 9(....) och åkte och köpte glass!! Ovanligt va. Jag kör på samma varje gång; Peanut Butter n' Chocolate & Reese's Peanut Butter Cup och ovanpå det, smält Peanut Butter. Men nej, jag gillar inte Peanut Butter. Hehehehehe.

Efter glassen åkte vi hem till Lindsay och hängde ett bra tag innan hon skjutsade hem mig. Idag så plockade Lindsay & Marieke upp mig och vi åkte hem till Lindsay där hennes lillasyster hade födelsedagslunch, vääääldigt god mat. Sen hängde vi mest och testade massa kläder och klippte till en massa inför imorgon... Tarzan-day haha.

Kvällen har jag hursomhelst spenderat med att göra ingenting, bara ätit. Har under senaste timmen suttit och läst korsbandsbloggar vilket säkert verkar trist och meningslöst för någon som inte har dragit av det. Ett år sen exakt idag och det är lite läskigt faktiskt. ALLA verkar känna samma sak, det är ibland som dom tar orden ur munnen på mig, jag kände exakt samma sak. Jag har inte tagit upp det men det är så att jag är ganska säker på att jag dragit av samma korsband igen. Det glappar och det hoppar ur och det känns inte bra vilket är läskigt jobbigt. Jag hatar mitt knä mer än allt annat. Här är lite jag läste, det är läskigt hur lika man kan tänka.

"Hursomhelst, det jag vill komma fram till är att det känns som om jag bara har en chans kvar. Jag har två opererade knän och längtar att få spela fotboll efter 2 års uppehåll. Men tänk OM det skulle smälla igen, då kanskemitt knä aldrig ens kommer fungera i vardagen. Ska man riskera det "bara" för att få spela fotboll? Ska man tänka mer på framtiden? Är mina nya korsband starkare än förut? Är det bara en tillfällighet att slita sönder två korsband under 1.5 år när man tidigare varit helt skadefri?"

"Jag saknar att prestera. Att få beröm. Uppskattning. Behöver nån som behöver mig liksom. Som korsbandsskadad jobbar man ensam i det tysta under flera månader och jag saknar så enkla saker som ”Bra Emelie!” när man slår en bra passning eller att någon kommer fram och säger något positivt till mig efter träning. Sånna saker kan verkligen få mig att leva. Uteblivna ord slår mig hårt i magen men jag sväljer det och ser glad ut. Eller, jag försöker i alla fall."

"Jag vill svettas, jag vill spela fotboll i regnet, jag vill göra mål, jag vill slå ett inlägg, jag vill bära matchtröja, jag vill köpa nya fotbollsskor, jag vill vinna, jag vill bli fälld, jag vill få gult kort, jag vill springa i djupled, jag vill spela fotboll."

Ni bryr er säkert inte men det är så tungt, jag vill kunna göra det jag vill och inte behöva begränsas. AHHHH jag blir galen. Om det är av väntar troligtvis en ytterligare operation när jag kommer hem... Vill inte ens tänka på det just nu. Jag är glad att allt är så bra här, det gör det så mycket lättare att inte deppa ihop över tanken på att jag troligtvis inte kommer kunna spela fotboll här... Somsagt, det är tungt.

Hursomhelst, lägger in lite bilder! Veckan som kommer, kommer att bli grym.
Förresten fick jag hem ett brev idag... Hahaha.



Marieke och jag!





Poooolisss.



Haha den ni, fick en gratis glass med den också.


25 SEPTEMBER

HEY.

Klockan är strax efter ett och jag sitter just nu ute vid poolen och steker lite. Det är ungefär 90 degrees om inte mer, skönt! Imorse åkte jag, Lindsay och Hailey till ett ställe för att shoppa lite grejer inför homecoming-veckan, då vi har olika teman varje dag. Såhär ser det ut:

Måndag: Tarzan-theme
Tisdag: Disneytourist-theme
Onsdag: Number-theme (då vi ska ha på oss våra powderpuff kläder, vi har matchen på onsdag! Jag är num¨mer 28..)
Torsdag: Class-theme (Freshmen, Sophomores, Juniors och Seniors har sina egna teman och vi Serniors har Alice i underlandet)
Fredag: Spirit-theme

Vi hann inte med så mycket utan jag köpte bara en hawaii-skjorta för turistdagen och en leopardgrej för tarzan-dagen. Om ett tag kommer Lindsay och hämtar mig och då ska vi iväg och köpa lite mer grejer och sen ska jag följa med henne och köpa Homecomingklänning eftersom hon är TOP 5 på nominerade.

Hursomhelst, igår var vi på footballgame, bortamatch. Sjukt kul kväll och vi vann!! På vägen hem stannade vi på In-N-Out, så sjukt sjukt sjukt gott, och sen åkte vi hemåt. Lägger in lite bilder från matchen också.

Nu ska jag ut i solen igen, jag är blekis.



Fooootballl!



Kelsey och jag!





Favorittjejer

Fick en fråga om hur allt gick till när jag skulle bli utbytesstudent, lovar att svara på den i ett senare inlägg! 

Hejdååååå


21 SEPTEMBER

Okej nu kör vi ett litet inlägg här för att fira(??) att jag har varit iväg ungefär 7 veckor vilket förövrigt är helt sjukt, det här går alldeles för fort. Blir ledsen bara av att tänka på att jag måste åka härifrån någongång.

Så det har inte hänt så mycket senaste dagarna, helgen va lugn och nu är skolveckan igång igen. Dagarna går så fort! Skolan går tusen gånger lättare nu. Det är fortfarande lite krånligt men inte i närheten av hur krångligt det var de första dagarna i skolan.

Igår så gjorde jag absolut ingenting efter skolan vilket var ganska skönt. Jag och Hailey fixade våra pärmar med bildkollage, lägger upp en bild så får ni seeeee. Idag så hade vi powder-puff träning men jag frös mest, börjar bli lite kallare här nu... Okej vi har fortfarande runt 25-30 på dagarna haha. Jag ska nog inte klaga!! Matchen är iallfall nästa onsdag, PEPP PEPP PEPP! Har förresten lärt mig att kasta en amerikansk fotboll. Det är INTE så lätt som det ser ut, att få till snurren och allt. 
 
Efter powder-puff så hade vi fotbollsträning men jag var inte med på grund av mitt söta, gulliga, fina knä. Iallfall, Jag och Cassandra tittade på varsity-tjejernas volleybollmatch och dom vann mot Sierra.

Inte mycket mer att säga, onsdag imorgon och det betyder skola + powderpuff. Nu måste jag sova för jag är helt slut!



Min pärm!



GODNATT, see you soon then (från Dear John hehehehehe jag såg den häromdagen, så fin film. och snygg är han också)

19 SEPTEMBER

Tappar bloggen lite, har inte haft tid. Vad har hänt senaste dagarna då? Hängt med lite människor, tittat på fotboll och just nu sitter jag och väntar på att bli upplockad för att åka till the mallll! Jag och den andra utbytesstudenten från Tyskland, Marieke, ska cruisa runt där idag. Redan söndag... blä.

Inte mycket mer att skriva, vi hörs när vi hörs. HEJ



Marieke (utbytesstudenten), Gino, Jag och Hailey

16 SEPTEMBER

Kom hem från skolan för ett tag sedan. Efter vi slutat åkte vi och köpte sportkläder till mig, så mycket som jag rör på mig nu för tiden hehe. Träningsvärk har jag också för den delen.

Är på väldigt bra humör idag och har varit det hela veckan, äntligen släppte det. Idag har vi hursomhelst dubbelträning igen, först powder puff och efter det, fotbollsträning!

Nu ska jag fortsätta göra ingenting så hörs vi någon annan gång i livet, hejjjjhejjjdå.



ADIOS


15 SEPTEMBER

Godkvällllll. Jag har precis avslutat min historialäxa och är nu hur trött som helst. Dom senaste dagarna har det varit full fart, tränat två-tre gånger per dag. Har ju aerobics varje dag där vi springer, boxas osv och nu har vi även börjat med powder-puff träningarna som förövrigt är hur kul som helst. Jag ska spela corner vilket är den personen som ska stoppa recievern från att fånga bollen. FRÄNT. Matchen är den 26 september om jag inte minns fel, hur laddad som helst.
Sen på kvällarna har jag tränat fotboll och idag var vi och tittade på varsity-killarnas fotbollsmatch där dom vann med 4(?)-0. Duktiga är dom iallfall!

Har inte hänt så mycket mer förutom att det tydligen har kommit en till utbytesstudent till vår skola och den här gången en SVENSK kille. Har inte sett honom än men nu är inte jag den enda sweeedien på Oakdale High School.

Nu ska jag duscha, sen sova eftersom klockan börjar närma sig halv 12 här... Jobbigt att jag ska upp 6.30 imorgon också.



Godnattttttttttttt. Puss

13 SEPTEMBER

Goooooood morning Sweeden.

Idag har varit en helt okej dag, som alla andra måndagar. Efter skolan så hääängde vi med Lindsay och sen gymmade jag. Jättegod middag och sen gjorde jag inte mycket på kvällen, haft lite skoj med mina värdsystrar. BÄSTABÄSTA värdsyskonen ska ni veta. Nu är det dags att sova, minimum-day imorgon vilket innebär att jag går ifrån 07.40 till 11.40. På kvällen är det powder-puff träning och fotbollsträning, ladda!!

Gooooooood night California.



Kelsey, Cassandra och Jag.

Gooodnight

12 SEPTEMBER

Godmorgon, vaknade för ett tag sen och är hur trött som helst. Har sovit jättedåligt inatt av någon anledning, knäppppt.

Igår, September 11th, gick vi upp runt 6 (jag kom inte upp förrns 06.50) och lämnade Oakdale vid 7. Vi hade en två timmars lång bilfärd framföross upp mot ett ställe som ligger ca 20 minuter från Napa, där vi var på fotbollsturnering för två helger sen. Lite knasigt att vi måste åka två timmar för en match.. Tror att det är om ytterligare två veckor som det är en fyra timmars lång bilresa, detta också för en match. Hursomhelst, så förlorade vi tyvärr matchen efter att ha lett under första halvlek, trist!
Eftersom det var en liten "speciell" dag här USA i lördags, så hade dom en tyst minut innan matchen började. I övrigt har jag inte märkt så mycket av det, men nu är det 9 år sedan. Lite sjukt...

Vi åkte tillbaka efter matchen och stannade vid In-n-Out, så gott gott gott gott gott gott. När vi kom tillbaka, vilade vi en stund, duschade och sen gav vi oss av mot Modesto där vi skulle på middag med alla utbytesstudenter som har samma områdesrepresentant som jag har. Vi var 9 utbytesstudenter från bland annat Sverige (3 stycken), Schweiz, Italien, Tyskland och Guatemala. Det var första gången på ca 6 veckor jag pratat svenska i verkligheten och jag måste säga att det kändes konstigt. Jag vet hur man pratar svenska men man blir lite hjärntvättad när man pratar engelska dygnet runt. Om någon sa något så svarade jag ibland, yeah, istället för ja. Måste erkänna att jag gillar engelska mer.

Vi åkte därifrån efter vi ätit och då kom Bry och Matt över och sen på kvällen åkte jag, Bry, Hailey och Matt för att träffa lite andra människor och det va mycket trevligt!

Söndag idag och jag vet inte riktigt vad jag ska göra, gymma kanske. Ska hoppa in i duschen nu i försök att bli lite piggare.

Lite bilder:



Alla utbytesstudenter!



Hailey, Marieke (tyska utbytesstudenten) och jag.



Jag och min familj minus Jenna, Joey och Cory.



Hailey och Matt, haha.



Hailey, Bry och jag. Tycker så mycket om er tjeejjejeeerrr.

Det va allt för nu, hejjhejjjdå.


10 SEPTEMBER



Lindsay och jag!



Lets goooooo! ADIOS

9 SEPTEMBER

Kom nyss hem, har varit på photoshooot. Haha nej inte så häftigt, vi tog foton för the yearbook (årsboken) och vi fick ha på oss någon konstig svart sak. Ingen aning om hur bilderna blir men vi får väl se!

Skola hela dagen, ganska bra dag faktiskt. Kollade mina betyg igår och såhär ser det ut just nu:

Psychology - A+
English - B-
Visual Arts - A
U.S. History - A
AP Government - B+

Godkänt efter fem veckor, känns bra!!! En till grej som känns grymt är att jag gjorde min första fotbollsträning igår. Utan smärta. Läskigt såklart men det gick helt okej, kondisen behöver vi ju inte ta upp, men allt annat. Bara fortsätta med gym så ska det här nog gå vägen.

Med träningsvärk ska vi snart iväg till matchen, jag ska titta på. Fredag imorgon! Vet inte riktigt vad vi ska göra men på lördag har vi match och efter ska vi kolla varsity-killarnas football på eftermiddagen. På kvällen ska antagligen alla utbytesstudenter med sina familjer till vår områdesrepresentant och äta middag.

Photoshooten startade med att vi fick hålla en lapp med våra namn och göra ett "funny face". Det här är min och mina värdsystrars specialare, hahaha. Jag körde stenhårt på den.



Sen var jag tvungen att vara seriös. Jag som aldrig i mitt liv lett med tänderna gör det ungefär hela tiden nu, för det gör alla. Man måste ju hänga med haha, annars ser man ut som en suris.



NU: Scrimmage!
Adios

9 SEPTEMBER

Torsdag och nu ska jag till skolan, hörs senareeeeeeeee. Puss


8 SEPTEMBER

Kom nyss hem från skolan, mitt humör är sådär... Det går så mycket upp och ner just nu. Jag har fortfarande inte riktig hemlängtan men när man är på dåligt humör här, blir det lätt att man tänker att det vore lättare om man var hemma men jag har ju dåliga dagar hemma också, det vet jag ju. Igår och idag har varit lite jobbiga dagar, jag vet bidragande anledningar men det är inget som inte löser sig. Jag får tänka på hur bra allt annat är, värdfamilj, värdsyskon, att jag överlever skolan och att jag har det jättebra. Det här är ingen lätt grej, även fast det är lättare nu än vad det varit så känns allting bara omöjligt ibland.

Nog med det. Idag har jag iallfall gått i skolan som vanligt och favoritklasserna är fortfarnde psykologi och visual arts. Börjar däremot redan tröttna på att det är samma schema varenda varenda dag eftersom jag är van vid variation! Dagarna går däremot oftast väldigt fort och det är redan onsdag. Två dagar kvar till helg!

Igår gick jag i skolan och sen var jag och gymmade, nu ska jag igång. Idag ska jag med till fotbollsträningen och göra det jag kan och testa på lite, laddad. Dessutom signat upp för powder-puff som är om ungefär en månad. För er som inte vet vad powder-puff så är det när vi tjejer, seniors mot juniors, spelar amerikansk fotboll mot varandra. Och nej, inga tacklingar haha då hade jag kolat efter 2. Man har band längst sidorna som man ska dra av vilket då räknas som en tackling. Till det här köper man tröjor och byxor och får sedan trycka massa saker på så det ska vi kuuuuul. Börjar med träningarna nästa vecka för det :)

Idag var det KALLT, runt 75 farenheit, kallt för att vara här. Hade jeans och linne men frös hur mycket som helst eftersom jag tabbade mig lite imorse när jag inte ens kollade ut genom fönstret när jag vaknade eftersom det brukar vara samma fina väder varje dag men idag så icke. Längtar inte till det blir kallare men det gör tydligen folk här, knäppt det där!

Sooooo, det händer inte så jättemycket för tillfället. Skola, träna och äta. Värre kunde man ha det!

Lägger in lite random bilder, enjooooyyyyy.



Kelsey och jag, en av tvillingarna. Dom sitter alltid och skickar massa bildmeddelanden till varandra och det här var en bild vi skickade till Jenna när vi inte hittade henne haha.



Hailey och jag i bilden påväg tillbaka till skolan efter att ha ätit lunch med Lindsay och Cassandra. Pompomsen är med, hahaha jag skrattade halvt ihjäl mig den lilla bilturen.



Söta syster Jenna och jag på the football-game i Turlock i fredags.



Jag, Hailey, Jenna på killarnas fotbollsmatch. VINST



Jag i min seniortröja, laddat!!!



Halvtrött efter att ha sovit i tält.... TVÅ nätter irad



Bry, Hailey, Jenna och jag på rallyt för ett tag sen. Det här är väl dom jag umgås allra mest med

Nu tog det lite slut på bilder, får ta lite flera.

Snart fotbollsträning men först lite läxor... WOOOOHOOOO. HEJDÅ

6 SEPTEMBER

Kan inte sova.. förstår inte varför för jag har knappt sovit någonting den här helgen. I fredags var vi som sagt på the football-game och på lördag förmiddag, packade vi ihop våra saker, handlade vi mat och sen drog vi! Upp till Dardanelles camping var det som gällde och jag tror vi kom fram runt 2-3 någongång och började då sätta upp vårat tält.... Mina kunskaper inom det området är SÅDÄR. Förstärkning behövdes.
Efter mycket om och men så var tältet uppe och då hängde vi lite innan vi började grilla våran middag, chili cheese dogs. Kvällen var roooolig och ungefär hela senior-gänget var uppe. Under helgen spelade vi massa kort och spelade volleyboll och sånt där man tydligen gör när man campar (oerfaren campare? mycket). Jag och Hailey bestämde oss för att stanna ytterligare en natt istället för att åka hem på söndag förmiddag eftersom vi var lediga idag. Bra helg, väldigt trött nu för att sova i tält är inte riktigt mitt kall i livet! Skönt att sova i "min" säng, den är hur skön som helst förresten hehehehe. Saknar dock min vattensäng där hemma... Om du ser det här, så saknar jag dig.

Lägger in lite foton och för er som inte har sett det så ligger allt uppe på facebook redan så check it ouuuuuut om du vill veta vad jag gör.



Jag och syster fick efter mycket om och men upp det där tältet. Inte för att vi ens använde det... så fort vi såg resultatet smällde vi upp ett annat tält. Haha.



Jag och mina grabbbbbar. Bra männsikor det här



Shorty, Hailey, Cory, Jag och Johnny. (Carolineeee, you're mighty fineeeeeeee. Gick dom och sjöng ungefär hela tiden)



Jag och min andra sizzzzzy.

Nu orkar jag inte ladda upp fler bilder för det tar forever.
Godnatt Sverige

2 SEPTEMBER

Jättetrött och ska gå och lägga mig nu. Igår var vi iallfall på middag hos min tränare för att en av tränarna fyllde år, det va treeeevligt och vi badade och åt gott. Idag har jag varit i skolan, tittat på killarnas fotbollsmatch och kollat på varsity-tjernas volleyboll match som dom tyvärr förlorade. Bra dag och snart är det fredag, blir nog football imorgon kväll! Långhelg dessutom, woooooooooohoooo.


Onsdag:










Jättesegt att ladda in bilder, fixar mer senare!
Godnatt

31 AUGUSTI

Heeeeeeeeej. Idag är jag på så läskigt bra humör.

Idag har väl egentligen varit som tidigare dagar men jag vet inte, något som gör mig glad. Gick upp strax efter sex imorse och gjorde mig i ordning för att åka till skolan och började som vanligt med psykologi som jag tycker om väldigt mycket, funderar på om jag kanske vill jobba med sånt där.

Överlevde dom fyra första perioderna och då var det lunch, vi åkte till Burger King men precis när vi kommer dit kommer två megabussar med kamerajapaner och tar över stället. Vi drog en drive-thru och satt i bilen och åt istället. Femte och sjätte perioden gick bra dom med bara att jag fick tillbaka mitt Econ-test och fick 77/100 vilket är ett C... Det är SVÅRT så jag får vara nöjd ändå.

Efter skolan så var vi som alla andra dagar kvar en stund och pratade med folk, en stund senare skjutsade Hailey mig till frisören för att få mitt hår klippt och slingat. Det blev hur bra som helst och nu är jag blondie vilket man måste vara om man är från Sverige enligt folk här. En tjej som jag pratade med idag sa att hennes stereotyp av en svensk var blond, blåögd och lång (??). Okej för blond och blåögd men lång? Vi har väl kortisar vi med.

Efter ett långt besök hos frisören så fick jag skjuts hem och då gjorde jag lite läxor. Jag känner att jag är lite väl ovan vid att göra läxor... Här är det bara att göra, varje varje dag.

Tog en liten paus i skrivandet här för vi åkte iväg i pyjamas och köpte glass på Baskin Robbins eftersom det var billig glassdag idag, 1 dollar för varje scoop. Jag valde Makin' Cookies och Reese´s Peanut Butter Cup och jag säger bara håhåhåhåhå.

Nu ska jag skriva ut min autobiography och sen ska jag gå och lägga mig. Blir nog en bra dag imorgon också! Samma likadana schema, lunch med Hailey, Marieke och Gino och sen middag borta på kvällen.



Mitt hår just nu, lite dålig bild men det är mycket ljusare och lite kortare.

Godnatt alla balla


RSS 2.0